Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na rozloučenou

8. 11. 1906

Na rozloučenou ......

Tak se nám primátor v městském Zpravodaji  opět pochválil a poblahopřál si k odchodu z funkce lokální na místo vyšší, ke korýtku hlubšímu a vydatnějšímu. Ze spletence ranně budovatelských proklamací a nesourodé kaše batismu, masarykismu a staromilectví možno vypíchnout pár třeskutých myšlenek:

Pan primátor  byl optimisticky naladěn výletem na staveniště dálnice č. 1, která do města sice nikdy nedosáhne, ale jakous takous náhražkou podaří se zničit část baťovské zástavby.  My, občanstvo, vidíme rádi když je starosta v dobrém rozmaru a městu vzdálen. Alespoň nedegraduje při zasedání radních vykonávanou funkci infantilním poskakováním v reklamních hadrech. 

Pana primátora potěšilo, že se „ ..... vyhnuli aférám, poškozujícím pověst Zlína .....“.  Že by nejpokutovanější město v republice, hrdě se hlásící ke spoustám nevýhodně uzavřených smluv a bizarních nevýběrových řízení, nemělo žádných afér? Nikdo nebyl potrestán – hovoří pravdu.  Jsme určitě čistí a nevinní - mnohé ocitá se pod rozlišovacím prahem Tomáše Úlehly.

Poděkováním na všechny strany nemůže přeci nikoho urazit. Bratrstvo se shodne na každé zhůvěřilosti a „.....  zvláštní poděkování patří Městské policii Zlín, která mi přirostla k srdci, a jsem rád, že jsem dostal šanci proniknout do struktury a být součástí tohoto nedílného subjektu naší samosprávy .....“.

Novopečený poslanec cítí dobrotu městské policie, která se stala součástí jeho lidství. Urostlí strážníci hýří aktivitou – ať již se jedná o podivné noční příhody problémových opilců, kteří jsou po přelaskavé domluvě strážníků nalezeni ubiti, anebo o přečerpaný rozpočet „ku prospěchu našich hochů“.

Pozor občane! Poslanec Úlehla odchází do Prahy a kdo ví, co se může stát. Radniční bratrstvo obnovilo kooperaci gigantomanie a uspokojování vlastních zájmů, klid, mír a pohoda trvá. Víš, co dělat, když tě na chodníku obstoupí parta zvláštních existencí a požaduje výpalné v podobě cigarety nebo mince vyšší nominální hodnoty?  Víš, ochránců lidí se nedostává, takže zaplať a zmiz.